Over Eclectic Fitness

Vincent Huisman: jouw online coach

 

Eclectic (ie-klek-tik): Not following any one system, as of philosophy, medicine, etc., but selecting and using what are considered the best elements of all systems.

Eclectic Fitness is gespecialiseerd in het maximaliseren van spiergroei , kracht en het minimaliseren van lichaamsvet terwijl je een duurzame en gezonde manier van leven behoudt. Dit wordt ook wel lichaams-hercompositie genoemd. Veel van de doelen die mensen hebben in de sportschool vallen terug te leiden naar één van deze punten. Sommige noemen het “strakker”, groter of “gevormd”, maar het is gewoon hetzelfde. 

Vincent Huisman - Online fitness coach

Wat drijft mij?

Fitness kan mensen in mijn ogen de benodigdheden geven om kwaliteiten zoals doorzettingsvermogen, veerkracht, zelfvertrouwen, motivatie en een effectieve mind-set te ontwikkelen om de uitdagingen van het leven tegemoet te gaan. Of het helpt je om gewoon lekkerder in je vel te zitten en te genieten van een gezond en fit lichaam. Het kan zijn dat je er goed uit wilt zien, gezonder wilt worden of blijven, betere sportprestaties wilt neerzetten of misschien zodat je met je kids actief kunt blijven tot op latere leeftijd.

Deze disciplines vloeien vanuit fitness door naar de rest van hun leven. Als mensen zien dat ze het op dit vlak kunnen, vloeit dit door hun leven buiten de gym. Met deze kwaliteiten die je hebt ontwikkelt in de gym ben je in staat om met stressvolle momenten om te gaan in je leven. Op je werk of onderneming, in je studie, in omgaan met familie en vrienden. Zodra de uitdagingen komen, dan ben er klaar voor.

Hoe doe ik de bench press

“To use any tactic that works. Never commit yourself to one style. To keep an open mind.”

De Fitness industrie

De Fitness industrie vol zit met fabels, misinformatie en informatie uit context. Met alle voedings-voodoo op het internet tegenwoordig, lijkt het dat als je maar iets geks zegt, je opvalt en dat mensen je zullen geloven. Ik heb hierom zelf de Bayesian Bodybuilding opleiding gevolgd. Een opleiding die wetenschappelijk gericht is met praktische invulling voor spieropbouw, kracht en maximaal vetverlies. De adviezen zijn op wetenschap gebaseerd en worden verrijkt op basis van nieuw bewijs en van praktische waarde.

Ik zorg dat ik op de hoogte blijf van alle wetenschappelijke onderzoeken. Ik vindt het namelijk belangrijk dat de informatie die ik toepas en doorgeef goed onderbouwd is. Ik streef naar een persoonlijke aanpak voor iedereen en dat kan door middel van een persoonlijk  coachingstraject, waarbij de aanpak en methode in de praktijk op de persoon wordt afgestemd. Er is namelijk niet één oplossing voor iedereen.

Over Eclectic Fitness

Eclectic Fitness geeft informatie en coaching om een levensstijl te volgen waarbij je lekker in je vel zit en kan genieten van een fit, aantrekkelijk en gezond lichaam. Een lifestyle die toevoegt aan je leven zonder dat het doorslaat in extremen en meer gaat kosten dan het oplevert. Maar ik hoop ook te steunen in de dagelijkse uitdagingen die eromheen zitten. De moeilijke of uitdagende dingen die iedereen weleens doormaakt en niet alleen beperkt zijn tot een lichamelijk transformatie. 

Training staat niet los van je dagelijkse leven en het wordt niet voor niets vaak een lifestyle genoemd. Ontspanning, rust, stress en slaap spelen een veel grotere rol dan meeste mensen denken. De hoge mate van personalisering onderscheidt Eclectic Fitness en is niet beperkt tot alleen een los trainings en -voedingsschema.

De schema’s en aanpak zijn niet standaard en lifestyle en gedrag is een groot onderdeel van je succes. Coaching is daarom meer dan een schema ontwikkelen en informatie geven. Vroeg of laat loopt iedereen tegen dingen aan. Het gebeurd vrijwel nooit dat iemand als een robot een schema of gids 1 op 1 toepast.  Verandering kost tijd en energie en daar kun je best wat ondersteuning in gebruiken. 

Het woord “Eclectic” staat hierbij symbool voor de filosofie dat geen natuurlijk systeem statisch (vast) is, alles is altijd in ontwikkeling. Ik streef ernaar om alle up-to-date wetenschappelijke en praktische kennis toe te passen op een manier die past bij jou. 

 

Vincent Huisman - Online fitness coach
Vincent Huisman – Online fitness & bodybuilding coach